Lagostina: uw geheime recept voor een succesvolle keuken!

Het merk Lagostina tekent sinds 1901 voor een ware ontmoeting tussen Italiaanse kwaliteit en elegantie. Van kunst tot het dagelijks leven, in Italië staat werkelijk alles in het teken van schoonheid. Net daarom hecht Lagostina zoveel belang aan het design van haar producten en stralen Lagostina producten authentieke Italiaanse klasse én functionaliteit uit. Lagostina kiest steevast voor materialen van onberispelijke kwaliteit en heeft een grote voorliefde voor innovatie en design.

Dankzij haar jarenlange knowhow, een strak design en een perfecte afwerking door het zorgvuldig polijsten van ieder product, heeft dit familiemerk een uitzonderlijke plaats veroverd in het wereldje van het exclusieve keukengerei. 

 

Accademia Lagofusion: koken met deze collectie betekent een garantie op succes!

Met haar roestvrijstalen collectie Accademia Lagofusion, slaagt het Italiaanse merk erin uitzonderlijke prestaties én onuitgegeven elegantie te combineren. De Lagofusion 5-Ply (lagen) bodem en de 3-ply (lagen) wanden, zorgen voor de ultieme kookervaring tijdens het bereiden van de meest smaakvolle gerechten. Dankzij deze exclusieve eigenschappen slaagt Lagostina er namelijk in een optimale warmtespreiding te bekomen van de bodem naar de zijkant van de pot. Zo kunnen ingrediënten dus snel verwarmd of aan de kook worden gebracht terwijl ook het koken op lage temperaturen geen enkel probleem oplevert. Bovendien zorgt het gebruik van 18/10 roestvrijstaal alsook de fijn gepolijste binnen- en buitenzijde van de pan ervoor dat de gerechten als het ware over de bodem glijden waardoor ook schoonmaken eenvoudiger wordt.

De potten en pannen uit deze collectie zijn tot in de kleinste details perfect afgewerkt en beschikken over heel wat troeven: prachtig vormgegeven roestvrijstalen handvaten, een spiegeleffect dat het kookgerei zelfs op tafel een elegante uitstraling geeft, een uniek design, 100% roestvrij staal en een garantie van 25 jaar.

De 100% roestvrijstalen Accademia Lagofusion producten kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen (ook inductie) en tot 250°C in de oven. En na het koken kan de pan eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasmachine.

Aanbevolen verkoopprijzen:

Braadpannen: €150 (20 cm), €160 (24 cm), €170 (26 cm), €180 (28 cm).
Kookpotten: €120 (14 cm), €130 (16 cm), €140 (18 cm), €150 (20 cm).
Kookpot met deksel: €188 (20 cm), €236 (24 cm), €250 (26 cm).

 

 

Een overheerlijke lasagne met de nieuwe Lasagnera Lagostina!

Wie houdt er niet van lasagne? Die o zo bekende klassieker uit de Italiaanse keuken. Of u nu kiest voor de traditionele versie met vlees of één van de vele variaties met vis of enkel groenten, u brengt steevast de authentieke Italiaanse sfeer in huis! Een heerlijk geurende lasagne die recht uit de oven op tafel wordt gezet, is dan ook DE manier bij uitstek om vrienden of familie rond de tafel te verzamelen! Als blikvanger in het midden van de tafel moet de lasagneschotel natuurlijk wel elegant én praktisch zijn!

Voor de fans van een echte lasagne "della casa", lanceert Lagostina een Lasagnera. Een gepolijste roestvrijstalen schaal met een elegant deksel uit kersenhout dat al uw recepten de hele maaltijd lang perfect warm houdt. Dankzij de dikte van haar wand (0,8 mm) en bodem (1,2 mm), garandeert de Lasagnera een perfect en homogeen bakproces. De Lasagnera is ruim (35 x 22 cm) en ziet er bijzonder geraffineerd uit. Wedden dat uw gasten onder de indruk zullen zijn als u deze schaal vanuit de oven op tafel zet?  

De Lasagnera is vaatwasbestendig (met uitzondering van het deksel) en biedt een garantie van 25 jaar. 
Beschikbaar vanaf maart 2017 in speciaalzaken voor de prijs van €210.

 

Klassieke lasagna à la Giovanni Bruno (Senzanome)

Recept voor 8 à 10 personen

Breng een kookpot water aan de kook en laat de verse lasagnebladen garen.

Ingrediënten voor de ragù:

- 1kg Italiaanse worst met venkel en zwarte peper
- 1 ui
- 2 wortels 
- 1 teentje look
- 1 kg gepelde tomaten
- 20 g tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- olijfolie

Verwijder het vel van de worst, snij het vlees met een mes en meng zorgvuldig. Indien u geen Italiaanse worst hebt, kies dan voor een mengeling van runds-/varkens-/kalfs- vlees en voeg zelf venkelzaad en zwarte peper toe. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees. Voeg de gesneden ui, het teentje look en de gesneden wortels toe. Meng de tomatenpuree met een beetje warm water en voeg toe aan de pan. Laat het mengsel één minuut schroeien en voeg daarna de gepelde tomaten toe.  Laat gedurende 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Voor de bechamelsaus:

- 100 g bloem
- 100 g zachte boter
- 1 l melk
- 3 snuifjes geraspte nootmuskaat 
- 125 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g verse room 

Smelt de boter in de kookpot, haal de pot van het vuur en voeg de bloem toe. Zet de pot terug op het vuur en roer het mengsel met een garde tot een glad geheel. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de verse room toe en klop stevig op. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje. 

Neem de Lasagnera van Lagostina en smeer in met boter. Bestrooi alle kanten met paneermeel. Leg de lasagnebladen op de bodem van de schaal en voeg een laagje ragù en bechamelsaus toe.  Verspreid goed met een lepel en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal deze lagen tot 2 cm van de rand.

Laat bakken in de oven op 180°C gedurende 30 minuten.

 

Lasagne met babyspinazie, foie gras en gebakken shiitake – Giovanni Bruno (Senzanome)

Recept voor 8 à 10 personen

Ingrediënten: 

- 400 g babyspinazie
- 400 g shiitake 
- 400 g foie gras gesneden in stukjes van +/- 30 g
- 125 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 sjalotten 
- 2 teentjes look
- 1 kleine rode chilipeper (peperoncino)
- zout 
- peper
- olijfolie

Bak in wat olijfolie de fijngehakte rode chilipeper samen met shiitake, de sjalotten en look. Braad ook de stukjes foie gras en leg ze aan de kant. Was de babyspinazie. 

Voor de bechamelsaus:

- 100 g bloem
- 100 g zachte boter
- 1 l melk
- 3 snuifjes geraspte nootmuskaat
- 125 g geraspte Parmezaanse kaas 
- 100 g verse room

Smelt de boter in de kookpot, haal de pot van het vuur en  voeg de bloem toe. Zet de pot terug op het vuur en roer het mengsel met een garde tot een glad geheel. Voeg beetje bij beetje de melk toe  en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de verse room toe en klop stevig op. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje. 

Neem de Lasagnera van Lagostina en smeer in met boter. Bestrooi alle kanten met paneermeel. Leg de lasagnebladen op de bodem van de schaal en voeg de babyspinazie en de shiitake toe. Bedek het geheel met een laag bechamelsaus. Verspreid de saus met een lepel en voeg enkele stukjes foie gras toe. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en herhaal deze stappen tot 2 cm van de rand van de schaal. 

Laat bakken in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.